jueves, 2 de febrero de 2012

martes, 31 de enero de 2012

Dimarts, 31 de gener



Avui, la meva companya m’ha explicat com havia de crear una pàgina web per enllaçar tots els treballs que havíem realitzat durant tot el curs amb els tres professors. Cada una ha creat la seva pròpia web. Hem creat quatre pàgines. La primera l’índex on surten els noms dels quatre professors. Pots clickar a cada un d’ells i et porta a tots els treballs que hem realitzat amb cada professor. Cada treball es pot obrir i visualitzar. Aquesta activitat ens ha servit per crear una pàgina web i saber-la utilitzar. És una eina molt vàlida atès que sempre cream blocs i per depositar la informació i penjar documents va molt millor.
Em pregunto:
-Aquesta pàgina web la podrem utilitzar per altres coses o n’hauré de crear una de nova?

Dimarts 24 i dijous 26 de gener

En aquestes dues sessions amb l’Àngels i l’Eduard ens han explicat pas per pas com es crea una pàgina web. Hem treballat amb el programa Kompozer que serveix per crear pàgines web, quan tenim la pàgina acabada ens hem baixat el programa Filezilla per poder-ho penjar a la web. Hem seguit l’explicació i hem anat creant aquesta pàgina.
En tot moment ens anàvem preguntat:
-Perquè volem posar tots els material que hem fet a una pàgina web si ja ho tenim tot penjat al moodle?
Daurant aquestes dues sessions també hem acabat de fer el tríptic del projecte dels oficis i el cartell. Cada membre del grup s’encarrega de treballar amb un programa concret i realitzar dins aquest activitats relacionades amb els oficis i posteriorment posarem en comú totes les activitats i realitzarem els canvis pertinents.

Dijous, 19 de gener



Avui hem tingut una reunió amb el Joan Antón i li hem explicat amb què consistia el nostre projecte final que es centra amb els oficis utilitzant els EVME/A. En un primer moment ens vam desmotivar bastant perquè la nostra idea del projecte no era la mateixa que el professor. Un cop vam solucionar tots els dubtes que teníem en vers el projecte, vam arribar a un acord amb el professor i ens va quedar més clar com havíem de seguir realitzant el projecte.
He après la importància del paper del mestre a l’hora de guiar durant el procés d’ensenyament-aprenentatge, atès que gràcies a la resolució de tots els nostres dubtes hem acabat entenent en què consistia el treball.
També vam parlar sobre un treball final que s’ha de fer que consisteix a crear una pàgina web amb tot el que hem anat fent al llarg de l’assignatura.
Després de la sessió ens vam preguntar:
-La web la crearem per emmagatzemar tots els treballs junts? O per saber com es crear i utilitza una pàgina web?

lunes, 23 de enero de 2012

Resum de les quatre sessions amb l’Eduard



Durant aquestes quatre sessions hem treballat:

Els programes Jclic i Jclicautor, creant activitats pels infants com encaixos, relacionar paraula amb imatge, relacionar amb fletxes significat de paraules amb imatges, buscar imatges d’internet relacionades amb la tardor, etc.

Aplicacions d’EVE/A a l’educació infantil, hem buscat aplicacions d’entorns virtuals d’ensenyament aprenentatge; moodle, bloc, portal de recursos, aplicacions virtuals, aplicacions de pissarres digitals, wikis, xarxes socials pels mestres, àlbums de fotos, contes virtuals i podcast en educació infantil.

Les pissarres digitals, vem experimentar amb una que el professor va portar a classe i ens va ensenyar les quatre coses més bàsiques per poder-la utilitzar.

Hem creat un moodle i dins d’aquest hem creat un curs per temes, hem afegit un tema de debat, hem crear tasques i finalment un esdeveniments.

Hem creat i gestionam un bloc. A partir del bloc que nosaltres fèiem les reflexions de l’assignatura hem inserit blocs relacionats amb el nostre, hem etiquetat missatges de bloc i creat un núvol d’etiquetes, hem inserit fotos, vídeos, un rellotge, enllaços externs, Vincular algun RSS educatiu, fer una enquesta sobre els EVE/A i agregar vokis.

I finalment hem utilitzat I treballat el googel apps.

Dimarts, 17 de gener

Avui hem treballant amb l’Eduard i hem acabat d’explicar dues feines que teníem mig començades.
En primer lloc hem seguit treballant amb el nostre bloc: Hem inserit un espai amb blocs relacionats, hem etiquetat els missatges d’un bloc, hem inserit fotos, vídeos, un rellotge i algun enllaç extern. També hem vinculat la RRS educativa de la generalitat I finalment hem creat un voki per donar la benvinguda al nostre bloc.

En segon lloc hem seguit treballant amb el google Apps. Havíem de buscar una foto de l’espai picassa i afegir-la a la creació de la història que hi ha al google Docs i finalment l’elaboració d’una enquesta sobre les EVME/A.

He après a fer moltes coses al meu bloc que abans no sabia, crear enllaços externs, vincular RSS, inserir vídeos, agregar aplicatius com vokis i gifs animats, etc.

Durant la sessió el professor havia d’anar passant perquè ho havia coses una mica difícil de fer com crear un voki, o buscar una imatge ab les característiques que volíem, etc.

Dijous, 12 de gener


Avui hem fet classe amb el Joan Antón. Hem dedicat la sessió a treballar el projecte final. Com he esmentat a sessions anteriors el nostre projecte està relacionat amb els oficis a partir de les TIC. Durant la sessió vem acabar de contextualitzar el projecte, la metodologia que treballaríem, el material que ensenyaríem a l’exposició, com es desenvoluparan les activitats i finalment que hem après amb el disseny del projecte.

Un cop vem tenir tot això decidit, ens vem posar a fer el tríptic que repartirem a l’exposició.
javascript:void(0)
Ens han sorgit molts dubtes de quins programes utilitzar i quines activitats fer, però finalment ens hem decantat per fer jclic, àlbum picassa, moodle i un bloc pels pares.
Mentre anavem escollint les activitats I programes ens anàvem preguntant:
-S’entendrà el contingut que volem transmetre?
-Sabran fer les activitats?

Hem de seguir treballant amb aquests programes per tal d’omplir-los de tots els continguts que treballarem amb els oficis.

Dimarts, 10 de gener

Després de tornar de les vacances l’Àngels ens ha deixat tota la sessió per acabar l’stop motion que no havíem acabat durant l’última sessió. Hem seguit creant fotogrames de les fruites i a cada fotograma ajuntàvem una mica més aquestes i anàvem posant lletres per crear una petita història. Un cop vem acabar de fer tots els fotogrames amb el Corel Draw, vem obrir el movie maker i vem posar tots els fotogrames amb un interval mínim de segons, de manera que aquests anaven passant i, de mica en mica les fruites s’ajuntaven.

Un cop vem saber fer els fotogrames amb el Corel Draw ja no ens va semblar tan difícil. És una feina molt llarga i lenta atès que per fer un video de tres minuts vem haver de crear moltíssims fotogrames. Una curiositat que ens ha sortit és que ja sabem com es fan els anuncis de tele on es mouen els objectes i s’ajunten, però ens vem demanar:

-Per fer una pel•lícula també és necessari fer tot aquest conjunt de fotogrames?


Considero que per ser un programa tan complicat, sabem utilitzar-lo bastant bé!

Dijous, 22 de desembre



Avui, hem anat a l’aula 1004 i per grups hem explicat una pràctica que vam portar a terme a diferents escoles de Barcelona. La pràctica consisteix en fe un anàlisi de les TAC en relació a l’educació infantil. El meu grup vem anar a observar l’escola Sagrada famíla a Viladecans i vem fer una anàlisi exhaustiva de la filosofia del centre en relació a les Tac. En relació a l’aula d’informàtica vem fer una anàlisi de la disposició general espacial, presència de les TIC a la programació, organització temporal de les diferents activitats TIC, metodologia emprada, i recursos que es fan servir. I, finalment una anàlisi de de la formació rebuda pel professorat en relació a les TIC, criteris de distribució d’aquestes i pràctiques innovadores.

Després de realitzar aquesta anàlisi hem pogut concloure que l’escola Sagrada família esta bastant endinsada dins el món de les TIC i disposen de suficients recursos tecnològics ja que han fet una gran inversió però no tenen una conscienciació de les TAC com un recurs primordial per treballar. A més, les activitats que fan amb les pissarres digitals són molt pautades i es dóna poca llibertat a l’alumne.

Personalment considero que haurien de tenir una línia més clara i més marcada entre els professors, d’aquesta manera a totes les aules es treballaria per igual les TAC.