martes, 25 de octubre de 2011

Dimarts, 25 d'octubre


A la classe d’avui hem treballat amb el photoshop. Considero que és una eina de treball molt vàlida per la gent que sap utilizar-la perquè es poden fer moltes coses en un temps bastant limitat. M’he quedat sorpresa com es poden modificar fons, capes, difuminats,efectes,etc…de les imatges.

Em pregunto per una mestra d’educació infantil fins quin punt hem de saber emprar aquesta eina? L’utilitzarem a les aules per preparar activitats per els alumnes? O per realizar composicions fotogràfiques?

A partir d’ara hauria de treballar amb el programa i anar fent proves perquè era el primer cop que treballava amb ell i en alguns moments amb la meva companya ens hem sentit bastant perdudes perquè no sabiem molt bé com anar guardant les capes i quan haviem de duplicar el document per després treballar sobre ell.



domingo, 23 de octubre de 2011

Comparte!

Dijous 20 d’octubre


Avui, amb el professor Joan Antón hem fet un debat a partir de tots els articles que ens havíem repartir i treballat per grups a la classe anterior.

Cada grup ha explicat el seu article breument i després s’han fet unes preguntes en relació a cada article. M’ha sorprès que un grup ha demanat si els vídeo jocs podien ser educatius o no. Alguns companys han respost que si i altres que no, i això ha provocat un debat que ha conclòs que segons quins video jocs poden arribar a ser educatius.

Un grup ha obert un debat sobre quina podia ser la motivació per un mestre a l’hora de realitzar cursos de reciclatge informàtic, per tal de poder treure el màxim profit de les eines informàtiques en l’entorn educatiu. Espanya ha fet una forta inversió en la informàtica per treballar a les aules, però si el/la mestre/a no té tècniques ni motivació per transmetre tot això els alumnes no en surten beneficiats. Això, m’ha provocat alguna pregunta: Els mestres realitzen cursos de reciclatge informàtic? Realitzen cursos per entrar a escoles públiques? O per motivació i vocació personal?

Considero que ha estat una classe molt profitosa i seria molt interessant poder llegir algun article dels nostres companys que per manca de temps no s’han pogut explicar.

martes, 18 de octubre de 2011

"Sentir gratitud i no expressar-la és com embolicar un regal i no donar-lo."
Willam Arthur Ward

Dijous, 13 d’octubre

Amb el professor Joan Antón vam treballar una serie d’articles referents al món de les tecnologies. El nostre grup va escollir l’article “Formar lectores y autores en un mundo visual”. És un article curt però dens, l’autor ens vol transmetre moltes de les seves reflexions per fer-nos pensar a nosaltres com a futurs educadors/es.

Mentre llegia l’article vaig reflexionar sobre moltes coses que mai havia pensat. Una de les frases que més em va agradar va ser aquesta: “El quid de la enseñanza y el aprendizaje no es transmitir lo que uno sabe sino posibilitar que el otro aprenda”. Per tant, construir-se com a creadors i no com a consumidors de la “gran bouffe” digital.

Un altre aspecte que em va fer reflexionar va ser el que Freinet diu de la imatge en relació a l’infant. La imatge en general, i la animada en particular, va transformant radicalment els processos mentals dels nens/es. Abans els infants arribaven a l’escola amb uns sabers i una experiència que aquest no reconeixia. Avui, l’experiència dels infants que arriben a l’escola ja tenen una dimensió electrònica o digital.

Després de llegir l’article vaig pensar: És bo deixar de banda l’alfabetització tradicional? Fins quin punt és bo viure en aquesta societat digitalitzada?

M’agradaria saber si és cert que els infants escriuen @ per una “a”?!

Dilluns, 11 d’octubre

Aquesta sessió ha estat destinada a la pràctica d’exercicis de la teoria que vam explicar la setmana passada. Les activitats consisteixen a anar canviant de mida i pes, per tant, canviarà la resolució. El ritme de la classe era molt elevat atès que la mestra ens anava guiant i ens donava poc temps per fer els exercicis però és curiós com canvien les imatges en relació al format.

Una de les preguntes que ens va sorgir va ser:

-Quan canviem de color una imatge canvia el seu pes?

-Pot ser que un document pesi el mateix que un altre que tengui colors i formes, que no pas el primer que era tot en blanc?

Durant aquesta hora i mitja la meva companya i jo, vam aprendre a canviar de mida, pes i color i vam observar com canviava de resolució. Considero que no necessito aprendre més sinó seguir fent els exercicis que ens van quedar pendent per poder acabar d’entendre la teoria i saber aplicar bé la pràctica.

Dimarts, 4 d’octubre de 2011


Durant aquesta sessió la professora ens ha anat explicant la digitalització de les imatges i els colors d’aquestes. El primer que he après en aquesta sessió és la diferència entre imatge de mapa de punts i imatge vectorial. La primera es defineix matemàticament com una sèrie de punts units per línies en canvi la segona està composada per punts individuals­-píxels- de colors diferents, formant un patró.

Una altra cosa que he après és que la mida en píxels és la que s’utilitza a la pantalla i la mida en cm s’utilitza en la impressió, per tant, el que veiem a la pantalla no és el que sortirà per la impressora.

En relació el tema del color estic molt d’acord que els colors freds donen sensació de frescor, tranquil·litat i relaxació i en canvi els colors càlids donen sensació de calor.

En relació aquest tema m’han anat sorgint diferents preguntes:

-El color no és una qualitat material? Només és la nostra impressió sensorial? Com definim la forma i el contorn dels objectes si és una impressió?

Durant la sessió ens hem saturat perquè hem treballat molta teoria bastant densa i sobretot molt nova I per tant considero que no necessito aprendre més coses sinó interioritzar tots els conceptes nous.



viernes, 14 de octubre de 2011

Poesia infantil


Un, dos, tres,
quatre gotes sobre el mar.


Un, dos, tres,
quatre infants sense una llar.

Un, dos, tres,
sempre plou sobre mullat.

Eva Dènia

Poesia infantil

No és
o tot o res,
que és:
un poc d'açò i un poc d'allò,
i d'allò altre un trosset.

Marc Granell

sábado, 1 de octubre de 2011

Dijous, 29 de Setembre


Avui a la II sessió amb el professor Joan Antón hem treballat amb el movi maker.

Com la meva companya i jo no havíem fet cap presentació movie maker, ens hem assegut al davant de la classe perquè el professor ens expliques com funcionava.He après a importar imatges des de l’arxiu, a crear títols i crèdits i posar música. Quan tots aquests element els teníem a la pantalla inicial els hem de desplaçar a l’escala inferior, cada element allà on correspon. També he après a atenuar i intensificar la música, a posar efectes i transicions al vídeo. Finalment ho hem guardat com a projecte per poder fer totes les modificacions que volguéssim I com a vídeo, per veure el resultat final.

Mentre anàvem creant el vídeo amb la meva companya ens anaven petits dubtes, com per exemple quan volíem crear títols no podíem posar tot el que volíem i ho havíem de posar amb una imatge jpg i capturar-ho com a imatge, un altre dubte va ser com combinar imatges i música, a més aquesta última ha de quadrar amb la imatge i el text.

Després de realitzar aquesta presentació movie maker vaig pensar si aquesta eina feia anys que existia perquè l’havia sentit mencionar molts cops però no l’havia utilitzat mai.


A partir d’ara hauria de fer més presentacions, per no perdre els petits coneixements que he après i sobretot per anar descobrint petites coses com combinar músiques, imatges, etc…